Peter Holtring


Even voorstellen

Peter Holtring, al bijna veertig jaar woonachtig in Koudekerke. Geboren en getogen in Limburg en mijn middelbare schooltijd doorgebracht in Rijswijk bij Den Haag. In de jaren zestig naar Vlissingen verhuisd en daar op de Zeevaartschool gezeten. Na een aantal jaren als machinist gevaren te hebben en een korte uitstap naar de chemische industrie, lange tijd in verschillende functies gewerkt bij het “arbeidsbureau”. De laatste jaren bij het arbeidsbureau hield ik mij vooral bezig met scholing.
Sinds zes jaar werk ik in Rotterdam bij Codarts Hogeschool voor de Kunsten. Momenteel ben ik binnen de afdeling P&O hoofdzakelijk actief op het terrein van training, coaching en scholing.

In de jaren 80/90 heb ik 12 jaar in de gemeenteraad van Valkenisse gezeten. Sinds 2003 maak ik deel uit van de fractie van de PvdA in Provinciale Staten van Zeeland. In het verleden ben ik betrokken geweest als vrijwilliger/bestuurslid bij verschillende organisaties.
Ik ben getrouwd en we hebben een zoon. 

 

Motivatie

Ik ben ook al zo’n veertig jaar lid van de PvdA. Geïnspireerd door het adagium van Joop den Uijl, spreiding van kennis, macht en inkomen, ben ik lid geworden.
Sinds die tijd is er veel veranderd. De emancipatiegolf van de jaren 80 heeft mensen zelfbewuster en onafhankelijker gemaakt. Toch zijn er nog steeds veel mensen die aan de verkeerde kant van de streep staan. Voor die mensen moet een overheid goede voorzieningen treffen. Iedereen moet mee kunnen doen. Daarvoor moet je wel de boel bij elkaar zien te houden, zoals Job Cohen zegt. Alleen dan kunnen we kansen voor iedereen creëren. Daar wil ik me sterk voor maken. En een steentje bij te dragen om de gemeente Veere een beetje beter en mooier te maken.

  

Functies

Fractievoorzitter

Lid Commissie Maatschappelijke Ontwikkeling

  

Contactgegevens

adres Meulpad 18, 4371 MZ Koudekerke

telefoon (0118) 551824

email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Maaike Walraven

Fotoverkleindjandejongefotografie-70204


Foto: Maaike (raadslid en secretaris van de fractie). Maaike is lid van GroenLinks en woont in Zoutelande. Haar aandachtspunten zijn ruimtelijke ordening, wonen en duurzaamheid.

Contactgegevens
adres Swaalingestraat 85, 4374 BW Zoutelande
telefoon (0118) 562506
e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Maaike stelt zich voor:
Mijn naam is Maaike Walraven en getrouwd met Aart, we wonen in Zoutelande. Als verpleegkundige werk ik in ’t Gasthuis in Middelburg. Naast deze werkzaamheden ben ik meestal druk met het voorbereiden van vergaderingen en bijeenkomsten. De rest van mijn vrije tijd wordt besteed aan familie, de kleinkinderen en vrienden.

Politiek ben ik al heel lang actief en in 2006 werd ik lid van de commissie Maatschappelijk Ontwikkeling en heb in die periode de gemeente Veere nog beter leren kennen.

In 2010 werd ik raadslid in de fractie van PvdA/GroenLinks Veere. Mijn aandachtsveld in de fractie is Ruimtelijke ordening , wonen en duurzaamheid.

Politiek ben ik al heel lang actief. In de jaren 70 ben ik lid geworden van de PPR en actief lid in mijn voormalige gemeente Ubbergen. Vanaf 1994 tot 1998 was ik daar gemeenteraadslid. Na onze verhuizing naar Zoutelande ben ik al spoedig steunfractie-lid geworden van GroenLinks Veere en als toenmalig voorzitter van de afdeling GroenLinks Veere heb ik actief meegewerkt aan de huidige samenwerking met de PvdA. Vanwege mijn betrokkenheid ben ik, namens de fractie PvdA/GroenLinks, commissielid in de commissie Maatschappelijk Ontwikkeling en heb daardoor de gemeente nog beter leren kennen.

 

Als kandidaat van PvdA/GroenLinks wil ik me graag inzetten voor behoud van het landschap, de zorgvoorzieningen en de leefbaarheid in de gemeente. Een uitdaging voor onze partij is het duurzaam maken van onze leefomgeving. In ons verkiezingsprogramma vindt u een overzicht van de keuzes waar ook ik aan meewerk in de komende raadsperiode.

 

 

Mijn motivatie om door te willen gaan als raadslid vind ik in de idealen van GroenLinks. Het gaat ons om mensen en niet om cijfers. Ik vind het belangrijk om eerlijk te delen, werk scheppen en behouden. Goede zorg voor iedereen en samen bouwen  aan een duurzame toekomst!

Functies; raadslid gemeente Veere, lid Commissie Ruimtelijke Ontwikkeling, bestuurslid WaterNatuurlijk Zeeland

Foto: www.jandejongefotografie.nl


Rina Jakobsen-Huibregtse


Rina (lid van de commissie Ruimtelijke Ordening). Rina houd zich bezig met de financiën van Veere en haar gemeenschappelijke regelingen. Ze is contactpersoon voor de kernen Westkapelle, Aagtekerke, Oostkapelle en Veere. Eerder was Rina raadslid namens de PvdA raadslid in Valkenisse.

Contactgegevens

Parkweg 6, 4361 JE Westkapelle,
tel. nr. (0118) 552130, e-mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

adres Parkweg 6, 4361 JE Westkapelle

telefoon (0118) 552130

mobiel 06-16564606

email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 


Rina stelt zich voor:
De eerste achttien jaar heb ik in Westkapelle gewoond, na kort op verschillende plaatsen, vanaf 1973 in Koudekerke, en vanaf 2002 tot nu weer in Westkapelle. Ik ben getrouwd met Jaap en heb twee zonen, twee schoondochters en oma van vier kleinkinderen. Ik heb gewerkt bij het ADRZ gewerkt als laborant Medisch Beeldvormende Technieken. Ik vind dat de beste manier om naar de maatschappij te kijken de sociaaldemocratische is en blijft. En ik ben graag betrokken bij zaken die ik belangrijk vind. In die tijd actief in de vakbond Abva/Kabo actief geweest, en drie termijnen lid geweest van de ondernemingsraad. Daarnaast ben ik jarenlang actief geweest als leiding en als voorzitter in de gymnastiek- en turnwereld, voornamelijk bij de Middelburgse Turn Vereniging.

 

Trots ben ik nog dat ik steun verleende aan Radio Freedom in Zuid-Afrika, en daarmee een heel klein beetje heb bijgedragen aan de omwenteling daar. Maar dat is wel erg lang geleden, weten jongeren daar nog van? Ik ben trots op de aandacht die er nu is voor de toeristenbelasting in Veere. Daar heb ik mijn steentje aan bijgedragen. Trots ben ik ook op het feit dat we als fractie het belang van rust en ruimte, van natuur en milieu ook dijken, duinen en stranden blijven benadrukken. Sporten is goed voor je lijf en je geest en voor sociale contacten. Daarom vind ik goede sportvoorzieningen belangrijk. En minstens zo belangrijk zijn de vele vrijwilligers de verenigingen draaiend houden. Alle vrijwilligers op ieder gebied verdienen waardering en steun van de gemeente. Zo werken wij aan onze gezamenlijke welvaart. (zie ook YOUTUBE-video)


Peter Geene

Fotoverkleindjandejongefotografie-70206

Foto (links:) Peter (lid van de commissie Maatschappelijke Ontwikkeling). Peter is lid van GroenLinks en houdt zich als commissielid voornamelijk bezig met duurzaamheid, natuur en milieu.


Contactgegevens

Adres: Halve Maanstraat 57, 4356 BN, Oostkapelle
Telefoon: 06-22871666
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Ik ben geboren in Vlissingen, opgegroeid in Middelburg en woon in Oostkapelle sinds 1995 met mijn vrouw Janneke; we hebben 2 dochters (Amsterdam en Afrika) en zijn ook grootouders geworden. We hopen hier gezond en fit te blijven wonen. Ik woon in het fraaie Oostkapelle op de grens van platteland, bos, duin, strand en zee. Sinds 2009 ben ik actief voor de fractie van PvdA/GroenLinks (tot 2014 als raadslid). Ik ben een natuurmens in hart en nieren  (met gedragsstudie van libellen als specialisme) en ga voor wat tegenwoordig duurzaamheid heet. Als natuurmens voel ik me verbonden met alles om me heen en leef ik met overtuiging vanuit de originele definitie van duurzaamheid: “Duurzame ontwikkeling sluit aan  bij de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen”. (Brundtland/VN, 1987).


Mijn motivatie om me met de politiek te bemoeien is dat het om mijn eigen leefomgeving gaat en de grote en kleine keuzes die daarvoor gemaakt worden. Duurzaamheid is voor mij daarom leven vanuit een grondhouding in het besef van onze kwetsbaarheid in relatie tot energie, voedselproductie en alle andere eindige bronnen  voor onze grondstoffen. Dat heeft natuurlijk ook consequenties voor het sociale domein en de wijze waarop mensen met elkaar omgaan, maar dat is een afgeleide van de manier waarop we met de aarde omgaan. Duurzaam is daarom makkelijk te vervangen door het begrip integer en wordt het domein van de ethiek betrokken binnen de 3 P’s van People-Profit-Planet.

Nog iets waar je trots op ben is het mooie groene Walcherse landschap!

Bekijk ook de YOUTUBE-video: https://www.youtube.com/watch?v=nZJKkeC-o8o

  

Foto: www.jandejongefotografie.nl