Peter Geene

Fotoverkleindjandejongefotografie-70206

Foto (links:) Peter (lid van de commissie Maatschappelijke Ontwikkeling). Peter is lid van GroenLinks en houdt zich als commissielid voornamelijk bezig met duurzaamheid, natuur en milieu.


Contactgegevens

Adres: Halve Maanstraat 57, 4356 BN, Oostkapelle
Telefoon: 06-22871666
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Ik ben geboren in Vlissingen, opgegroeid in Middelburg en woon in Oostkapelle sinds 1995 met mijn vrouw Janneke; we hebben 2 dochters (Amsterdam en Afrika) en zijn ook grootouders geworden. We hopen hier gezond en fit te blijven wonen. Ik woon in het fraaie Oostkapelle op de grens van platteland, bos, duin, strand en zee. Sinds 2009 ben ik actief voor de fractie van PvdA/GroenLinks (tot 2014 als raadslid). Ik ben een natuurmens in hart en nieren  (met gedragsstudie van libellen als specialisme) en ga voor wat tegenwoordig duurzaamheid heet. Als natuurmens voel ik me verbonden met alles om me heen en leef ik met overtuiging vanuit de originele definitie van duurzaamheid: “Duurzame ontwikkeling sluit aan  bij de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen”. (Brundtland/VN, 1987).


Mijn motivatie om me met de politiek te bemoeien is dat het om mijn eigen leefomgeving gaat en de grote en kleine keuzes die daarvoor gemaakt worden. Duurzaamheid is voor mij daarom leven vanuit een grondhouding in het besef van onze kwetsbaarheid in relatie tot energie, voedselproductie en alle andere eindige bronnen  voor onze grondstoffen. Dat heeft natuurlijk ook consequenties voor het sociale domein en de wijze waarop mensen met elkaar omgaan, maar dat is een afgeleide van de manier waarop we met de aarde omgaan. Duurzaam is daarom makkelijk te vervangen door het begrip integer en wordt het domein van de ethiek betrokken binnen de 3 P’s van People-Profit-Planet.

Nog iets waar je trots op ben is het mooie groene Walcherse landschap!

Bekijk ook de YOUTUBE-video: https://www.youtube.com/watch?v=nZJKkeC-o8o

  

Foto: www.jandejongefotografie.nl