Peter Holtring


Even voorstellen

Peter Holtring, al bijna veertig jaar woonachtig in Koudekerke. Geboren en getogen in Limburg en mijn middelbare schooltijd doorgebracht in Rijswijk bij Den Haag. In de jaren zestig naar Vlissingen verhuisd en daar op de Zeevaartschool gezeten. Na een aantal jaren als machinist gevaren te hebben en een korte uitstap naar de chemische industrie, lange tijd in verschillende functies gewerkt bij het “arbeidsbureau”. De laatste jaren bij het arbeidsbureau hield ik mij vooral bezig met scholing.
Sinds zes jaar werk ik in Rotterdam bij Codarts Hogeschool voor de Kunsten. Momenteel ben ik binnen de afdeling P&O hoofdzakelijk actief op het terrein van training, coaching en scholing.

In de jaren 80/90 heb ik 12 jaar in de gemeenteraad van Valkenisse gezeten. Sinds 2003 maak ik deel uit van de fractie van de PvdA in Provinciale Staten van Zeeland. In het verleden ben ik betrokken geweest als vrijwilliger/bestuurslid bij verschillende organisaties.
Ik ben getrouwd en we hebben een zoon. 

 

Motivatie

Ik ben ook al zo’n veertig jaar lid van de PvdA. Geïnspireerd door het adagium van Joop den Uijl, spreiding van kennis, macht en inkomen, ben ik lid geworden.
Sinds die tijd is er veel veranderd. De emancipatiegolf van de jaren 80 heeft mensen zelfbewuster en onafhankelijker gemaakt. Toch zijn er nog steeds veel mensen die aan de verkeerde kant van de streep staan. Voor die mensen moet een overheid goede voorzieningen treffen. Iedereen moet mee kunnen doen. Daarvoor moet je wel de boel bij elkaar zien te houden, zoals Job Cohen zegt. Alleen dan kunnen we kansen voor iedereen creëren. Daar wil ik me sterk voor maken. En een steentje bij te dragen om de gemeente Veere een beetje beter en mooier te maken.

  

Functies

Fractievoorzitter

Lid Commissie Maatschappelijke Ontwikkeling

  

Contactgegevens

adres Meulpad 18, 4371 MZ Koudekerke

telefoon (0118) 551824

email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.