Geplaatst op

Bomen, bomen, bomen

In ons verkiezingsprogramma hebben we het naast wonen ook veel over bomen. Met het planten van meer bomen helpen we de biodiversiteit vooruit, verminderen we hitte stres en verfraaien we het landschap. Drie doelen in een klap. In december 2021 hebben we als PvdA/GroenLinks Veere een kaart gemaakt van de gemeente Veere waarop we plekken hebben aangewezen waar naar ons idee bomen bij kunnen. Kunnen we de volgende raadsperiode voortvarend aan de slag met de aanplant.

Als u in uw achtertuin van 7 bij 12 al eens een boom hebt geplant weet u dat het vinden van geschikte plekken niet eenvoudig is. Bomen hebben ruimte nodig en de omwonenden willen hun vrij uitzicht niet kwijt. Daarom hebben we een paar regels opgesteld waaraan geschikte plekken dienen te voldoen.

Geschikte plekken voor bomen in de gemeente Veere:

  • Gezocht naar plekken aan de openbare weg buiten de bebouwde kom en op industrieterreinen. Dus ook aan wegen die door anderen worden beheerd.
  • Bomen op plekken die het open landschap niet belemmeren. (Wel op de randweg bij Koudekerke, niet op de Koekoeksweg.)
  • Groepjes bomen als landmark om het uitzicht aantrekkelijker te maken.
  • Bij volgelgebieden terughoudend zijn met aanplant.

De kaart laat zien waar wij mogelijkheden zien om meer bomen te planten in de gemeente Veere. Dit is het resultaat van een inventarisatie door leden tijdens een fietstocht in januari 2022 en zeker niet volledig.

Heeft u aanvullingen. Mail ze dan naar ons. Dan vullen wij uw suggesties aan op de kaart.

Stem op 16 maart PvdA/GroenLinks. Natuurlijk Sociaal en voor meer bomen in de mooie gemeente Veere.