Geplaatst op

Gemeenteraad Veere steunt het versnelde Speelruimtebeleid van PvdA/GroenLinks

speelruimte veere

De gemeenteraad van Veere heeft brede steun gegeven aan een voorstel van de fractie van PvdA/GroenLinks om het Speelruimtebeleid sneller uit te voeren. Dit voorstel werd ingediend tijdens de behandeling van het Financieel Perspectief voor de komende jaren, omdat er met budgetten moet worden geschoven en er meer menskracht nodig is.

Volgens het oorspronkelijke plan zou elke kern van de gemeente Veere tegen 2032 een centrale speelplek krijgen die ook als ontmoetingsplek zou fungeren. De fractie van PvdA/GroenLinks vond dit te lang duren en stelde voor om jaarlijks in twee kernen zo’n centrale speelruimte te realiseren, in plaats van jaarlijks één. Met de goedkeuring van dit voorstel hoeven Veere, Gapinge en Domburg niet tot 2032 te wachten, maar krijgen zij hun speelplekken tussen 2025 en 2028. Dit is leuk, gezond en leerzaam voor de kinderen en bevordert de leefbaarheid.

Wanneer een kern aan de beurt is, worden speelruimtes geclusterd en komt er een natuurspeelplaats. Ook worden bestaande speelplekken opnieuw ingericht. Kinderen en ouders worden actief betrokken bij het maken van de plannen.

Zo zorgen we voor een gezondere, leukere en meer samenhangende leefomgeving voor onze kinderen.