PvdA GL Banner Middenweg

Maaike Walraven stelt zich voor

Mijn naam is Maaike Walraven, getrouwd met Aart en we wonen in Zoutelande. Ik heb gewerkt als coördinerend verpleegkundige in de ouderenzorg.  Verder ben ik als vrijwilliger actief in een  werkgroep van Ypsilon. Het doel is om voor  mensen met een ernstige psychiatrische aandoening een beschermde woonruimte te realiseren, een eigen plek waar je jezelf thuis kunt voelen. In de afgelopen jaren zijn  met hulp van de woningbouwcoöperaties en Zeeuwse Gronden een aantal woonprojecten  gerealiseerd in de Zeeuwse gemeenten. En in mei 2018 wordt in Koudekerke een nieuwe woonlocatie met 16 nieuwe appartementen opgeleverd !

In 2002 werkte ik als voorzitter van de afdeling GroenLinks Veere  mee aan de huidige samenwerking in één fractie met de PvdA. In 2006 werd ik commissielid  Maatschappelijk Ontwikkeling. Sinds 2010 ben ik  raadslid in de gemeente Veere.  Als raadslid ben ik regelmatig ‘s avonds op pad voor bijeenkomsten. Maar ook vergaderen hoort bij het raadslidmaatschap en zo ook de voorbereiding zoals het lezen van documenten en gesprekken met inwoners, dorpsraden en of ondernemers. 

 

Mijn motivatie om raadslid te willen zijn ligt in de idealen van GroenLinks: eerlijk delen, zinvol werk en goede zorg voor iedereen. Schone energie en verduurzamen van woningen zijn de actiepunten voor  een duurzame toekomst. In het verkiezingsprogramma van PvdA/GroenLinks Veere staan deze ook.

- Maaike Walraven

Maaike klein