PvdA GL Banner Middenweg

Peter Geene - nieuw raadslid

Wie ben ik en wat deed ik:

Sinds najaar 2009 ben ik actief bij GroenLinks en fractievolger tot ik in Maart a.s hoop Peter Louwerse op te volgen.

Als geboren Vlissinger en opgegroeid in Middelburg kwam ik in 1995 terug naar Zeeland, Oostkapelle na studies en omzwervingen in het land. In de 20 jaar dat ik werkzaam was in de verslavingszorg (Amsterdam/Regenboog, Rotterdam/Pauluskerk, Zutphen/gemeente) heb ik geleerd om te gaan met een uitdagende doelgroep en uitdagende ambtelijke procedures.
Grootste knelpunt was jarenlang de zorg voor kinderen van verslaafden, zodat ik in 1995 bij de GGD Zeeland een voorlichtingsproject over kindermishandeling mocht gaan coördineren voor werkers in de Zeeuwse zorginstellingen. Van daaruit ben ik in 1998 me gaan richten op het gebied van arbeid en duurzaamheid als consulent vanuit de gezamenlijke Zeeuwse kerken (DISK arbeidspastoraat). Tijdens grote reorganisaties van 2004 en 2007 bij het Landelijke Dienstencentrum van de Protestantse Kerk kwam ik in de gelegenheid voor het landelijk adviseurschap voor de projecten van ontwikkelingssamenwerking (Kerkinactie).

De natuur is mijn grootste inspiratiebron. Mijn hobby is het fotograferen van libellen. In 1995 richtte ik de Zeeuwse Werkgroep Libellen op, die een jaar later fuseerde met de Vlinderwerkgroep. Hiervan ben ik sinds 2003 voorzitter. In 1996 kwam een jongensdroom uit bij de productie van het boek 'Libellen in Zeeland'in de serie Fauna Zeelandica van het Zeeuwse Landschap. Sinds 2010 ben ik tevens voorzitter van het Natuur- en Milieu Educatiecentrum MicMec Walcheren.

Peter Geene

Halve Maanstraat 57, 4356 bn

Oostkapelle

06-22871666

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.