• Home
  • Ineke Rijken keert terug als raadslid

PvdA GL Banner Middenweg

Ineke Rijken keert terug als raadslid

DOMBURG - Ineke Rijken (PvdA/GL) keert terug als lid van de Veerse gemeenteraad. Ze neemt de plaats in van Maaike Walraven die namens GroenLinks Statenlid wordt.

De terugkeer van de Koudekerkse in de Veerse raad is opvallend. Een half jaar geleden trok ze zich zwaar teleurgesteld terug. Want vooral op het gebied van integriteit was er in Veere veel mis, zei ze destijds. Ook was er volgens haar binnen de coalitie van SGP/CU, DTV en VVD en het college van burgemeester en wethouders niet de bereidheid serieus om te gaan met de kritiek van de oppositie. Ze zei toen ook dat ze niet het doorzettingsvermogen op kon brengen als gemeenteraadslid daar verandering in te brengen.

Ruim een half jaar later wil ze dat alsnog proberen. ,,Ik wil strijden voor onze idealen.” Ze geeft ook aan dat er de afgelopen tijd veel gesprekken met haar zijn gevoerd over terugkeer. ,,Het bestuur van de partij vroeg aan mij of ik terug wilde keren.”

Ze geeft aan dat ze het afgelopen half jaar als fractieassistent de politiek nauw bleef volgen. ,,Ik weet wat er speelt.’ Ze keert terug om zich in te zetten voor een meer duurzamer beleid. Ook wil ze ervoor zorgen dat er meer en beter geluisterd wordt naar de inwoners, de leefbaarheid wordt bevorderd en dat er in de verschillende kernen goede dorpsvoorzieningen komen. ,,Ik wil de uitdaging aangaan.” Tot slot zegt ze: ,,Soms is het nodig  even wat afstand te nemen voor je de zaak weer oppakt.”

Bron: PZC, 1 juli 2019
https://www.pzc.nl/walcheren/ineke-rijken-terug-als-raadslid-in-veere-na-plotseling-vertrek~a1db358a/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter