Geplaatst op

Peter Blom stopt als lid van de gemeenteraad van Veere

Naar aanleiding van de invoering van de wet “bevorderen integriteit en functioneren decentraal bestuur”, heeft Peter Blom besloten te stoppen met zijn werk als volksvertegenwoordiger in de gemeenteraad van Veere. Vanuit onze fractie PvdA/GroenLinks Veere hebben we begrip voor zijn beslissing. Tegelijk vinden we het wel heel jammer dat hij vertrekt uit de raad. Hij heeft veel en goed werk voor de fractie en de gemeenteraad gedaan. Wij waarderen hem daar zeer voor.

De afgelopen maanden heeft hij pogingen ondernomen om de consequenties van de invoering van de wet “bevorderen integriteit en functioneren decentraal bestuur”, voor hem persoonlijk scherp te krijgen. De interpretaties vanuit het ministerie van binnenlandse zaken, Tweede Kamer, vereniging van raadsleden, vereniging Nederlandse gemeenten en vereniging van griffiers liep dusdanig uiteen dat hij geen andere optie zag dan het stoppen met zijn raadswerk. Daarbij benadrukt hij dat dit zijn eigen beslissing is.

De Tweede Kamer verandert tijdens het spel van deze raadsperiode eenzijdig de regels en laat daarmee de kiezers die op onze partij gestemd hebben in de steek. Met name de vele inwoners van de gemeente die via een voorkeurstem op Peter Blom hebben laten weten dat hij hun vertrouwen heeft.

Maar: uit de fractie vertrekken is natuurlijk niet het einde van de wereld. We gaan Peter nog vaak zien en horen in Veere en omgeving.

Nogmaals veel dank.

Peter Meijs, namens de fractie PvdA/GroenLinks.