• Home
  • Politiek café Balans toerisme en leefbaarheid Domburg

PvdA GL Banner Middenweg

Politiek café Balans toerisme en leefbaarheid Domburg

Verkleindfolderpvda3zekerGrand Café MarktZes Domburg, zaterdag 22 februari 2014

Inwoners van Domburg zijn over het algemeen heel tevreden over hun woonplaats en de voorzieningen. Men vindt het fijn om in Domburg te wonen, Domburger te zijn. Veel gehoorde pluspunten zijn het toerisme, de geschiedenis en cultuurhistorie van het dorp, het eigen karakter van het dorp en de sfeer, de vele voorzieningen als school, sportcomplexen, winkels en restaurants, de beschikbaarheid van vakantiewerk voor jongeren en natuurlijk de nabijheid van zee, strand, duin en bos.

Aan de andere kant zijn er natuurlijk ook zaken die aandacht verdienen. Het toerisme zorgt namelijk ook voor (verkeers-)overlast en een veel gehoord geluid is dat recreatieve voorzieningen het karakter en de leefbaarheid van Domburg niet te veel mogen aantasten.

Wat kan Domburg nog hebben aan nieuwe appartementengebouwen en hotels? Hoe houden we de balans tussen toerisme en leerbaarheid in evenwicht? Waar moet wel of juist niet in geïnvesteerd worden om die balans in evenwicht te houden?

Over deze vragen wil PvdA/GroenLinks Veere graag met u van gedachten wisselen.
U bent van harte welkom om in een ongedwongen sjeer mee te discussiëren onder leiding van Doede Holtkamp, oud-raadslid van PvdA/GroenLinks.

Aan het politiek café werken mee:

- Govert Janzen, directeur Badhotel Domburg;

- Krijn Jan Provoost, regio-directeur Natuurmonumenten Zuid-Holland en Zeeland en Domburger;

- Senko de Witte, inwoner van Domburg;

- Chris Maas, lijsttrekker en wethouderskandidaat PvdA/GroenLinks Veere.

We zien u graag op zaterdag 22 februari om 16.00 uur in Grand Café MarktZes te Domburg!

 

Foto: www.jandejongefotografie.nl