Geplaatst op

Veerse coalitie draait besluit over starterswoningen terug

Er is een groot gebrek aan betaalbare starterswoningen. Het Veerse college besloot er 24 te bouwen in verschillende kernen. Nu schrappen de SGP, VVD en HVV er daar 6 á 8 van. PvdA/GroenLinks vindt dit onbegrijpelijk en onfatsoenlijk 😕: een officieel besluit is teruggedraaid. Terwijl we in verkiezingstijd hoorden: bouw snel betaalbare woningen, vaart maken met starterswoningen voor onze jongeren!

Deze sociale koopwoningen hadden in Domburg moeten komen op de hoek van de Singel/Zuidstraat. Ze passen nu zogenaamd niet, staan te dicht bij de dure woningen en te dicht bij de kavels waar de kopers bijna 500 euro per vierkante meter hebben betaald.

De coalitiepartijen (uitgezonderd de CU) tonen zich in deze geen betrouwbare overheid. Kavels voor dit soort woningen die maximaal 225.000 vrij op naam kosten, leveren te weinig op en dat weegt blijkbaar zwaarder. De PvdA/GroenLinks is erg benieuwd wat er terecht komt van de plannen om in de gemeente Veere 40 á 50 sociale huur- en koopwoningen per jaar te bouwen.