Geplaatst op

Wethouder staat niet toe dat Westkapelse minicamping volgebouwd wordt met huisjes

Minicamping De Ark in Westkapelle moet een minicamping blijven en er mogen daar geen tiny houses of andere huisjes geplaatst worden. Alleen tenten en caravans of campers mogen daar staan. Die verzekering gaf wethouder René de Visser (SGP, ruimtelijke ordening) aan de Veerse gemeenteraad.
 
Peter Meijs (PvdA/GL) zei aan het begin van de raadsvergadering dat zijn fractie van verschillende kanten ongeruste berichten krijgt over die minicamping. Het bedrijf is begin dit jaar verkocht en de nieuwe eigenaar, ‘een investeerder’, laat volgens Meijs daar grondwerkzaamheden uitvoeren. Hij vreest dat daar vijftien chalets worden geplaatst voor de recreatieve verhuur. Hij wees er ook op dat zoiets volstrekt in strijd is met de bepalingen van het bestemmingsplan. Ook waarschuwde hij dat dit gedogen grote gevolgen kan hebben omdat andere minicampinghouders dan ook kunnen besluiten om dat voorbeeld te volgen. Dat zou het einde kunnen betekenen van het kleinschalig kamperen.
 
Lees het hele artikel op de PZC: https://www.pzc.nl/veere/wethouder-staat-niet-toe-dat-westkapelse-minicamping-volgebouwd-wordt-met-huisjes~aa9ba5fb/