• Home
  • PvdA maakt zich zorgen om verdwijnen stageplaatsen door corona

PvdA GL Banner Middenweg

PvdA maakt zich zorgen om verdwijnen stageplaatsen door corona

Goes – Verschillende afdelingen van de PvdA in Zeeland maken zich zorgen om het verdwijnen van stageplaatsen. Door de coronacrisis dreigen stageplaatsen te verdwijnen waardoor studenten in de problemen komen. Gemeenteraadsfracties in Goes, Veere, Borsele, Kapelle, Tholen en Schouwen-Duiveland stellen daarom aan hun colleges. Ook de fracties van de Provinciale Staten en het Waterschap stellen vragen.

Begin dit jaar werden bedrijven verplicht gesloten en ook zijn een veel bedrijven overgegaan op thuiswerken. De kans is groot dat daardoor stageplaatsen verdwijnen. ‘We lezen in de media dat het aantal vacatures voor stages afneemt. Van jongeren vangen we op dat ze zich zorgen maken of ze hun stage wel kunnen uitvoeren of afronden. Het is belangrijk dat jongeren, ook in deze moeilijke tijd, hun stages kunnen uitvoeren zodat zij hun studie kunnen afronden.’ aldus Marco Eestermans, fractievoorzitter van de PvdA in Goes.


De PvdA vraagt aan de colleges hoe er binnen de gemeentelijke en provinciale organisatie omgegaan wordt met stageplaatsen en wilt dat de stageplekken gegarandeerd blijven. Daarnaast wilt de PvdA weten hoe gemeentes, provincie en waterschap samen met werkgevers en het onderwijs ervoor gaat zorgen dat er de komende jaren voldoende stages beschikbaar blijven. Tom Lievense, raadslid in Veere: ‘We willen dat gemeentes, provincie en waterschap hun verantwoordelijkheid pakt. Samen met werkgevers en onderwijs moeten ze rond de tafel om te voorkomen dat er straks een tekort ontstaat. Het is voor zowel voor Zeeuwse jongeren als het Zeeuwse bedrijfsleven van belang dat studenten afstuderen en doorstromen naar werk.’.

De vragen van PvdA/GroenLinks Veere vind je hier